Spelschema klart för World Cup där sexton av världens bästa lag deltar

För nionde året i rad arrangeras världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag i Sandviken. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 12-15 oktober 2017. Sexton av världens främsta bandylag deltar i turneringen och spelschemat kan nu presenteras. 

Till World Cup har de åtta bästa svenska kvartsfinallagen bjudits in tillsammans med de tre bästa lagen från Ryssland och ett Wild Card, två från Finland och två från Norge. Samtliga svenska lag har tackat ja liksom finska och norska mästarna och de tre topplagen i Ryssland och ett wild card. Då finska och norska tvåan inte har möjlighet att delta har Vetlanda och Sirius erbjudits plats. Från Ryssland kommer Erik Säfströms förra klubb, mästarlaget Neftyanik, liksom tvåan Jenisej där både Erik Pettersson och Alan Dzhusoev spelar kommande säsong, tabelltrean Baikal-Energy samt Uralsky Trubnik.

– Vi är jätteglada att kunna presentera 16 av världens främsta bandylag till årets turnering med alla mästarlag i fyra nationer och de tio bästa lagen i Sverige. Det blir över 30 matcher i toppklass under fyra dagar i Göransson Arena, säger Pär Söderlund, klubbchef i SAIK Bandy.

Gruppindelningen baseras på placering föregående säsong där mästarna i respektive land ligger i varsin grupp. Svenska mästarna resp ryska mästarna ligger på varsin gruppsida och tvåan på motsvarande sida. I SAIK Bandys grupp hittar vi ryska mästarna Neftyanik, Vänersborg och Sirius. Spelprogrammet är fyllt av högklassiga bandymatcher:

– Det blir två riktigt bra kvällar både på torsdag och fredag. Torsdagskvällen inleds med invigning och sedan flera toppmatcher. På fredagskvällen blir det bland annat ett hälsingederby mellan Bollnäs och Broberg. På lördagskvällen inleds slutspelet och på söndagen avgörs den prestigefyllda finalen som vanligt, berättar Pär Söderlund.

Ladda ned spelschema och gruppindelning >>

Biljetter till World Cup finns att köpa redan nu, gå till biljettförsäljningen. Arbetet med att planera evenemanget utanför isen har inletts och vi återkommer så snart det börjar ta form.

Be the first to comment

Leave a Reply