Bollnäs vidare till final på straffar!

Bollnäs GIF – Villa Lidköping BK

Det var ett övertygande Bollnäs som starta matchen bäst – ett effektivt passningsspel gjorde att Villa aldrig kom nära tills Joakim Andersson fick bollen på kanten men la bollen strax utanför högra stolpen. 1-0 kom i den 11:e minuten när Fagerström snor bollen på mittplan och spelar fram Oskar Westh som la in bollen i nät. 4 minuter senare snodde Bollnäs ännu en gång bollen på mittplan och spelade fram Per Hellmyrs som från dålig vinkel satte bollen mellan benen på Thimfors.

Matchminut 22 bentacklade Ville Aaltonen Peter Björling på ett fult sätt som efter matchen resulterade i avstängning. Björling fick avbryta matchen efter smällen.

Halvlek: 2-0

I andra halvlek var det ett annat Villa som kom ut. Ett högre försvarsspel som störde Bollnäs uppbyggnadsfas resulterade i fler lägen. Det tog bara 5 minuter innan Villa fick utdelning – Johan Esplund åkte igenom Bollnäs försvaret och avslutade lågt, ett avslut som Virtanen räddade men Esplund slog in sin egen retur. Tätt inpå målet kom sedan kvitteringen – Joakim Andersson fick bollen på högerkanten och åkte igenom Bollnäs försvaret, (2-2).

Bollnäs kom tillbaka in i matchen när Helavuori gjorde mål på hörna som han satte i vänstra krysset ovanför Villa-spelarnas huvuden. Villa tog därefter en time-out som gav resultat direkt – Joel Broberg kvitterade till 3-3 på retur och efter det vågade inget av lagen riktigt gå för det.

Matchen slut och avgörs på straffar

  • Sune Gustavsson skjuter utanför
  • Fagerström sätter bollen mellan benen på Thimfors – fördel Bollnäs
  • Andreas Westh sätter sin i vänstra kryss
  • Joakim Andersson skjuter bollen mitt i mål som Virtanen räddar och skickar Bollnäs till final.

Slutresultat: 3-3 | Bollnäs vann på straffar