Villa Lidköping första lag klart för semifinal

Villa Lidköping är klart för semifinal i World Cup efter seger med 2-1 mot Vänersborg där för övrigt alla målen gjordes i första halvleken.

Villa tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Joel Broberg som fint framspelad av Joakim Andersson prickade in bollen bakom Kimmo Kyllönen. David Karlsson ökade sedan på ledningen till 2-0 på straff men Vänersborgs replik kom direkt efter 2-0 målet, Mikko Lukkarila fick kalasträff på lagets första hörna fram till reducering.

Vänersborgs fick en gyllene chans till kvittering i början av den andra halvleken då laget fick en straff. Joakim Hedqvist drog till men skottet gick en bra bit utanför Villamålet.

Vänersborg fortsatte att hålla bollen inom laget men Villa ställde upp och försvarade sig och gav inte Vänersborg några ytor. Villa fick till ett par vassa chanser att punktera matchen men Kimmo Kyllönen svarade för ett par riktigt vassa räddningar.’

Istället var det nära kvittering på slutet när Vänersborg skapade två hörnor där Joakim Johansson var nära att få den ena att resultera men 2-1 till Villa stod sig tiden ut.