Neftyanik slog Hammarby i gruppspelet

Hammarby och Neftyanik möttes i sista gruppspelsmatchen i grupp C. Neftyanik, som stod som bortalag, vann med 4-6, i halvtid 1-3. Båda lagen var klara för kvartsfinal, så matchen gällde gruppsegern.

Neftyanik inledde målskyttet tidigt. I femte spelminuten blev Artem Bondarenko framspelad och satte 0-1. Tio minuter senare kvitterade Hammarbys till 1-1, målskytt Christoffer Fagerström. Neftyanik pressade Hammarby och skapade flera hörnor, alla resultatlösa. Det ryska laget skulle även rycka ifrån resultatmässigt till 1-3 med tio minuter kvar av halvleken. Bondarenko gjorde sitt andra mål, framspelad av Pavel Ryazahzev. Och strax efteråt nätade Erik Pettersson, som fick stå obevakad i Hammarbys straffområde.

Ställningen stod sig till paus. Hammarbys målvakt Patrik Hedberg fick göra några svettiga räddningar och hade även hjälp av stolpen. Neftyanik hade ett litet övertag i halvleken och skapade flera farligheter och sex hörnor.

Andra halvlek inleddes med en ribbträff av en Neftyanikspelare. I 39:e minuten skapade Pontus Blomberg Hammarbys första hörna. Robin Sundin nätade och reducerade till 2-3. Yuriy Shardakov kunde utöka Neftyaniks ledning till 2-4 med ett skott som gick in via stolpen. I 48:e spelminuten fick Hammarby hörna igen. Felix Nyman sköt i muren och returen slogs in av Pontus Blomberg till 3-4. Strax efteråt hade Neftyanik en framgångsrik hörna när Yuriy Shardakov satte 3-5 Med två minuter kvar av matchen tändes Hammarbys hopp. I ett anfall hamnade bollen hos David Thorén som sköt 4-5 nära straffpunkten. Hammarby tog time-out för att satsa på kvittering. Då kunde Neftyanik kontra in 4-6, målskytt för tredje gången i matchen blev Yuriy Shardakov.

Det kändes inte som om något av lagen spelade maximalt, tankarna var nog redan på de kommande kvartsfinalerna. Hammarby möter Sandviken och Neftyanik ställs mot Broberg. Skulle både Hammarby och Neftyanik gå vidare möts de på nytt i en semifinal söndag förmiddag.