Hammarby vidare till kvartsfinal

Hammarby besegrade Vetlanda med 8-4 och säkrade därmed en kvartsfinalplats. Trots en till synes betryggande ledning i paus med 5-1 blev det dramatiskt i andra halvlek. Ledningen krympte till två mål samtidigt som Hammarby fick två man utvisade. Men Vetlanda kom inte närmare målmässigt, trots flera chanser.

Vetlanda tog ledningen med ett skott som smet in vid stolpen. Men Hammarbys Christoffer Fagerström kvitterade på straff. Vetlandas målvakt David Borvall var på bollen men kunde inte hindra den från att gå in.

Hammarby skaffade sig en ledning med 3-1 genom två snabba mål av Jesper Jonsson Med tio minuter kvar av halvleken fick Hammarby straff på nytt, och Fagerström nätade igen. Jesper Jonsson gjorde sedan sitt tredje mål och ställningen i paus var 5-1.

I början av andra halvlek reducerade Vetlanda två gånger om. Först genom ett straffmål av Daniel Johansson och strax efter på hörna genom Philip Lindqvist. Vetlanda fick dessutom chansen att spela med två man mer när Hammarby drabbades av två täta utvisningar. Christoffer Fagerström gav Hammarby lite andrum när han satte 6-3. Men spänningen var inte över. Domaren blåste på nytt straff för Vetlanda. Daniel Johansson sköt straffen otagbart strax under ribban och ställningen var 6-4. Hammarby skulle dock få sista ordet med två snabba mål: Fagerström gjorde sitt fjärde mål och Adam Gilljam fastställde slutresultatet till 8-4.

Resultatet betyder att Hammarby säkrade en kvartsfinalplats, medan Vetlanda inte går vidare i turneringen.