Fokuserat SAIK enkelt till slutspel

Det var ett bestämt SAIK som kom till spel mot Broberg i den avslutande gruppspelsmatchen. Att fokus var inställt på att vinna matchen och därmed även gruppen stod klart från avspel. Efter 13 minuter var det 2-0 och lite avgörande blev sedan 3-0 strax innan pausvilan. 

 

Andra halvlek blev egentligen lite av en transport fram till slutsignalen men det var ändå fortsatt fullt fokus och en start defensiv som egentligen inte gav Broberg några möjligheter till att komma in i matchen. 

 

En del riktigt fina mål bjöds också från SAIK:s sida, inte minst några anfall där fint passningsspel ledde fram till ganska enkla mål. Vi minns Crille Edlunds två mål, Dennis Henriksens 3-0 liksom Hannes Edlunds 5-1 medan Erik Säfström stod för en riktig delikatess från vänsterkanten fram till 4-0.

 

Segern innebar seger i grupp D för SAIK med Broberg, redan klara för slutspel innan matchen, på andra plats. Kvartsfinalen för SAIK:s del spelas 23:45 på lördag kväll mot endera Hammarby eller Neftyanik. Broberg spelar sin kvartsfinal 22:10. Den avgörande gruppspelsmatchen mellan Hammarby och Neftyanik spelas 15:45 lördag eftermiddag. 

 

Efter 1-1 mot Bollnäs torsdag kväll, 3-1 mot Baikal fredag kväll och nu 5-2 mot Broberg lördag lunch kan man med fog säga att SAIK haft en uppåtgående formkurva i turneringen. Mot Broberg var det som sagt extra tydligt att skärpan fanns där och det var en beslutsamhet från samtliga spelare.

 

Christoffer Edlund visade vägen med sina två mål i matchöppningen men kanske mer intressant att sedan Dennis Henriksen, Erik Säfström och Hannes Edlund noterades för fullträffar. Det behövs inför fortsättningen att samtliga elva påisen är på topp. 

Matchfakta

SAIK – Broberg 5-2 (2-10

Målen: 1-0 (5) Christoffer Edlund/Dennis Henriksen, 2-0 (13) Christoffer Edlund/Daniel Mossberg, 3-0 (31) Dennis Henriksen/Christoffer Edlund, 4-0 (44) Erik Säfström/Daniel Berlin, 4-1 (51) Erik Jonsson, 5-1 (52) Hannes Edlund/Dennis Henriksen, 5-2 (59) Martin Söderberg.

Hörnor: 41 (2-0)

Utvisningar, SAIK: Oscar Stadin 3.  Broberg: 2 x 6 min

Publik: 1 910

Skribent: Thomas Larsson