Erik Pettersson sköt Neftyanik till semifinal

Neftyanik med en spelartrupp som till stora delar motsvarar Rysslands landslag vann som väntat mot Broberg, 4-1 slutade matchen, men det var svenske Erik Pettersson som avgjorde för ryssarna.

Neftyanik tog tidigt ledningen med 1-0 genom Alan Dzhusoev sedan Broberg tappat bollen på mittplan och Dzhusoev blivit fint framspelad av Maxim Ishkeldin. Ledningen utökades till 2-0 i slutet av halvleken genom Pavel Ryasantsev i ett anfall som i stora delar liknande det som blev 1-0.

Jesper Öhrlund gav Broberg tio minuter in i andra halvleken med en 2-1 reducering men närmare än så kom inte Broberg utan det var här Erik Pettersson trädde in i handlingen.

Med tio minuter kvar av matchen dundrade han in 3-1 på en hörna rakt upp i nättaket förbi ett förstenat Brobergsförsvar och strax innan slutsignalen kom nästa hörnmål av EP, denna gång mellan benen på Brobergsmålvakten.