Villa och Jenisej vidare från grupp B

Förutsättningarna inför matchen var att Villa kunde ta en förlust på som mest 5 mål för att gå vidare till kvartsfinal, medan Jenisej var tvingade till att vinna. Eftersom inbördes möte går före målskillnad i World Cup, så kan inte Västerås komma ikapp Jenisej även om de vinner stort mot Veiterä.

Jenisej spelar i huvudsak en typisk rysk bandy med kort tid från första bollkontakt tills att bollen kommer in i motståndarnas straffområde, medan Villa vårdar boll mer och vänder hem i större utsträckning. I början av den första halvleken så drar Villas Martin Johansson ner Dmitrii Makarov framför eget mål och Jenisej får chansen på straff. Aleksandr Egorychev skjuter den klart utanför. Istället gör Jenisej 0-1 på en hörna genom Viktor Chernyshev efter ungefär 12 minuters spel. Villa vill inte vara sämre utan utjämnar till 1-1 innan halvleken är över efter ett hörnskott längs isen.

Det märks att Jenisej behöver vinna, och i början av den andra halvleken kommer en lyftning fram tll Makarov, som passar snett innåt bakåt till Almaz Mirgazov som inte gör några misstag framför Villamålet. Villa kvitterar nästan omedelmart genom Martin Karlsson. Därefter kommer en del riktigt bandygodis, med en genomåkning av Mirgazov som ställer Villaförsvaret fullständigt och 2-3 är ett faktum.

Jenisej hinner göra både 2-4 på hörna och därefter 2-5, efter att Makarov blivit frispelat och åkt in från kanten. Därefter verkar bägge laget mycket nöjda med resultatet. Jenisej vinner gruppen och får därmed möta 2:an i grupp A, medan Villa ställs mot gruppsegraren i grupp A. Alla lag i grupp A står på 2 poäng och det är helt öppet vilka lag som Jenisej respektive Villa kommer ställas mot.