Tre mål före paus gav viktig seger mot Baikal

Fyra mål och en straffräddning i första halvlek – fyra utvisningar i andra halvlek. Det är den korta versionen av matchen mellan SAIK och Baikal Energy på fredagskvällen.

Av de fyra målen i matchen gjorde SAIK tre och gästerna från Sibirien ett. Därmed bärgades en för fortsättningen mycket viktig seger för titelförsvarande SAIK. 

Första målet i matchen kom redan efter 80 sekunder dåHannes Edlund höll sig framme efter matchen första hörna och tryckte in ledningsmålet. En ledning som stod sig endast två minuter innan Baikal kunde kvittera. 

Ytterligare tre minuter senare dunkade Christoffer Edlund in lagets andra hörna och därmed tog de S-märkta tillbaka kommandot i matchen. Ett kommande som man behöll matchen igenom och förutom en del fina soloräder var det inte mycket som Baikal lyckades åstadkomma. 

Istället kom viktiga 3-1 strax innan paus – återigen från Christoffer Edlunds klubba. Ett par minuter senare hade Crille chans på sitt tredje mål i matchen mot straffen kunde Baiklasmålvakt rädda med ena benskyddet.

Andra halvtimmen i matchen bjöd på en del fina prestationer men inga fler mål. Den man mest minns är Albin Airisniemissoloåkning genom i stort sett hela Baikal-laget men tyvärr lyckades Albin inte överlista målvakten. Lite samma sak var det för Erik Säfström under matchslutet då han körde för genombrott vid ett par tillfällen. 

Fortsättningen av gruppspelet i grupp D under lördagen blir nu högintressant då Broberg toppar gruppen efter två segrar och en fin målskillnad med sex plusmål. SAIK har tre poäng och två plusmål, Bollnäs ett poäng och fem minusmål medan Baikal sladdar utan poäng och med tre minusmål. 

Broberg är därmed redan klara för att spela kvartsfinal pålördag kväll och lika säkert är det att Baikal missar slutspelet. SAIK och Broberg möts kl 11:00 och vid seger eller oavgjort för SAIK blir det klart att man följer Broberg till slutspel. 12:45 mot Bollnäs och Baikal i en match som endera är betydelselös eller helt avgörande för om Bollnäs tar sig vidare eller inte.  

Matchfakta

SAIK – Baikal Energy 3-1 (3-1)

Målen: 1-0 (2) Hannes Edlund, hörna, 1-1 (4) EvgenyVolguzhev, 2-1 (6) Christoffer Edlund/Erik Säfström, hörna, 3-1 (236) Christoffer Edlund.

Hörnor: 6-5 (5-2)

Utvisningar, SAIK: David Brodén 6, Daniel Mossberg 6.  Baikal: 3 x 6 min

Publik: 1 910

Skribent: Thomas Larsson