Misha Svechnikov sätter rysk touch på webbsändningarna

I samarbete med StayLive kommer FIB (Federation of International Bandy) att direktsända samtliga matcher i årets World Cup i Sandviken på Web-TV. Sändningarna har marknadsförts över hela världen via FIB:s 27 medlemsländer.

Förra årets satsning blev väldigt lyckad och i år höjer vi ambitionsnivån ytterligare, säger Kjell Anderstedt som är FIB:s ansvarige för planeringen av produktionen.

Världens genom tiderna kanske bäste bandyspelare, Mikhail Svechnikov, blir en särskild röst för alla ryska tittare. Precis som förra året ger han expertanalyser såväl på svenska som på ryska när de ryska lagen spelar. Misha, boendes i Ljusdal sedan länge, har ju genom åren representerat storlag i såväl Ryssland som Sverige. Han har till och med ett SM-guld med Sandvikens AIK som slåss med alla ryska guldmedaljer och VM-guld i bokhyllan.

Det var väldigt populärt hos alla tittare i Ryssland under förra årets World Cup, så varför ändra på det? Säger Kjell Anderstedt vidare.

Men övriga expertkommentatorer går inte heller av för hackor. Anders Jakobsson, gammal storspelare och FD förbundskapten, Johanna Pettersson, spelande guldtränare i vintras i Skutskärs IF, Joakim Forslund, tränare i Falu BS, Thony Lindquist, tränarlegend i Sandviken och Ryssland, Ola Grönberg, FD spelare och tränare senast i Broberg och Peter Isaksson, mångårig tränare i Sverige och i Norge.

World Cup inleds torsdag 11 oktober med matchen Edsbyn-Sirius kl. 11.00 och på kvällen efter invigningen möts Sandvikens AIK och Bollnäs GIF kl. 19.30. Sen rullar det på hela helgen och avslutas med finalen på söndag eftermiddag kl. 16.00. Hemmalaget SAIK är regerande World Cup-mästare efter finalsegern i fjol mot ryska Jenisej.

www.staylive.se/fib är platsen där man beställer sändningarna oavsett om man vill se en match för 69 kr eller hela turneringen för 149 kr.

WORLD_CUP_BANDY_BILD