Spelschema och gruppindelning klart

För tionde året i rad arrangeras World Cup i Sandviken, världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 11-14 oktober 2018. Spelschemat och gruppindelningen för de sexton lag som deltar kan nu presenteras.

I årets World Cup deltar de åtta svenska kvartsfinallagen tillsammans med fyra lag från Ryssland, två finska lag samt Broberg/Söderhamn och Sirius. I turneringen finner vi samtliga mästarlag och en hel del andra topplag.

Gruppindelningen baseras på placering från föregående säsong där mästarna i respektive land ligger i varsin grupp. Svenska mästarna respektive ryska mästarna ligger på varsin gruppsida och tvåan på motsvarande sida. I SAIK Bandys grupp hittar vi hälsingelagen Bollnäs och Broberg samt ryska Baikal-Energy. Spelprogrammet är fyllt av högklassiga bandymatcher:

– Det är fyra rätt jämna grupper så det kommer bli tuffa matcher. Redan på torsdagen inleder vi med flera toppmatcher; SAIK-Bollnäs och Villa-Västerås. På fredagen är en av höjdpunkterna Villa-Jenisej och på lördagen ett nytt derby mellan SAIK-Broberg. På lördagskvällen inleds slutspelet och på söndagen avgörs den prestigefyllda finalen som vanligt, berättar SAIK Bandys projektledare för World Cup, Ulric Jansson.

Biljettförsäljningen kommer att startas upp inom kort och tillgängliggöras genom www.bandyworldcup.com där du som vanligt även kommer att hitta all information inför turneringen. Arbetet med att planera evenemanget utanför isen har inletts och vi återkommer så snart det börjar ta form. Ett stort antal funktionärer kommer som vanligt att behövas under turneringen och vi hoppas kunna skapa en härlig världscup tillsammans med Sandvikenborna!

Ladda ned spelschemat >>