Sexton av världens bästa lag klara för World Cup i Sandviken

I år blir det 10-års jubileum för World Cup i Sandviken, världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 11-14 oktober 2018. Sexton av världens främsta bandylag är nu klara för turneringen och kan idag presenteras.

Till World Cup har de åtta svenska kvartsfinallagen bjudits in tillsammans med fyra lag från Ryssland, två finska lag och då Norge tackat nej har Broberg/Söderhamn bjudits in och även Sirius på ett Wild Card. I turneringen finner vi samtliga mästarlag och en hel del andra topplag.

Från Ryssland kommer ryska mästarna Neftyanik som är Erik Petterssons nya klubbadress inför kommande säsong, finaltvåan Jenisej och trean Bajkal Energy. I år får vi även se ryska START i turneringen. Från Finland kommer finska mästarna Veiterä samt Akilles och från Sverige kommer alltså samtliga slutspelslag tillsammans med Broberg/Söderhamn och Sirius.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu har fyllt turneringen med de 16 lag som kommer att ställa upp i årets World Cup i bandy. Den här uppställningen borgar för en mycket spännande turnering även i år och det kommer bli en bandyfest utan dess like i Sandviken i oktober så boka redan nu in 11-14 oktober i kalendern, uppmanar SAIK Bandys projektledare för World Cup, Ulric Jansson.

Nu när lagen är klara kommer gruppindelningen och spelschemat att göras vilket vi presenterar inom kort. Även biljettförsäljningen kommer att startas upp och tillgängliggöras genom www.bandyworldcup.com där du som vanligt även kommer att hitta all information inför turneringen. Arbetet med att planera evenemanget utanför isen har inletts och vi återkommer så snart det börjar ta form. Ett stort antal volontärer kommer som vanligt att behövas under turneringen och vi hoppas kunna skapa ett härligt 10-års jubileum tillsammans med Sandvikenborna!

Deltagande lag:

Sverige

Bollnäs
Broberg/Söderhamn
Edsbyn
Hammarby
SAIK Bandy
Sirius
Vetlanda
Villa Lidköping
Vänersborg
Västerås

Ryssland

Baikal-Energy
Jenisej
Neftyanik
START

Finland

Akilles
Veiterä

Varmt välkomna till World Cup i Sandviken!