Sandviken till semi – slog ut Broberg

Sandviken besegrade Broberg med 4-3 (3-1) i kvartsfinalen efter två sena reduceringar av Martin Söderberg som skapade nerv i slutminuten.

SAIK tog ledningen i den 4:e minuten då Christoffer Edlund slog till på ett frislag. Efter målet drog SAIK ner på tempot, och därför kom 2-0-målet lite överraskande. Vänsterbacken Jesper Jansson tog nämligen bollen och körde förbi Brobergs förstapress och hela vägen fram till straffområdet där han satte bollen intill Henrik Rehnvalls första stolpe.

I 29:e minuten reducerade Broberg, Adam Wijk slog en fin genomskärare till Vadim Arkhipkin som placerade in bollen. Precis innan halvtid hann SAIK med att utöka ledningen, Dennis Henriksen tryckte sig igenom försvaret och fick in bollen till Christoffer Edlund som satte 3-1 på volley från en halvmeter.

Broberg kopplade sedan grepp om den andra halvleken men efter några minuter övergick matchbilden till en ganska böljande sådan, med en del utvisningar åt båda håll. I den 48:e minuten fick SAIK en högerhörna som Daniel Berlin förvaltade på bästa sätt och 4-1-ledningen såg länge ut att vara kassaskåpssäker.

Broberg ville dock annat, i den 59:e minuten reducerade Martin Söderberg på straff och på tilläggstiden reducerade Söderberg igen efter en fin skarv av Joel Edling. Men Broberg hann aldrig skapa någon kvitteringschans, och SAIK vann med 4-3.

Nu väntar Neftyanik eller Uralsky Trubnik i semifinal för värdlaget.

Be the first to comment

Leave a Reply