Sandviken kniper den andra finalplatsen

SKA Neftyanik rivstartar i den andra semifinalen och matchuret har ännu inte nått en minut när Bondarenko gör 1-0 på assist från Ishkeldin. Därefter är det mycket defensivt spel och hålla bollen inom laget från båda sidor. Neftyanik skapar något fler målchanser, men trots det är det Sandviken som får in det andra målet. Daniel Berlin slår in en hörna till 1-1.

Neftyanik vill inte vara sämre, utan gör 1-2 genom Alexander Kim på en retur på en hörnvariant. Några minuter innan halvtid kvitterar Daniel Berlin.

Den andra halvleken har en helt annan matchbild än den första. Båda lagen spelar betydligt mer offensivt än i den första. Sandvikens Christoffer Edlund får en jättechans ren med målvakten, men missar bollen. Strax därpå tar Bondarenko ner en lyra i straffområdet, men får bollen bakom sig och skottförsöket går utanför. Med knappa kvarten kvar tar SAIK ledningen genom junioren Rasmus Linder, som slår in en boll som kom i midjehöjgd, inspelad från sidan av Christoffer Edlund.

Neftyanik gör en stor anstormning i slutet av matchen och skapar mängder av chanser. Men trots det stora antalet chanser i den andra halvleken så blir det inga fler mål, och Sandviken klarar sig vidare till finalen klockan 16 mot Jenisej.