Neftyanik vann betydelselös match

Matchen mellan Vänersborg och Neftyanik var helt betydelselös, då Neftyanik redan hade vunnit gruppen och Vänersborg skulle komma sist oavsett resultat. Matchen bjöd inte heller på något enormt tempo, utan bestod till större delen av ett ställningskrig på mittplanen.

Neftyanik fick dock ett tidigt mål, när Bondarenko fick en genomskärare från Alexander Antipov, och blev fri från högerkanten. I den 12:e minuten så kvitterar Vänersborg på hörna, genom Jocke Hedqvist. Efter hörnan hade Vänersborg en period med lite offensivare spel, men de lyckades inte dyrka upp Neftyaniks försvar mer än ett fåtal gånger. I den 24:e minuten blev Robin Öhrlund frispelad, men han skjöt mitt i famnen på målvakten.

Den andra halvleken blev spelmässigt ett riktigt sömnpiller, där Neftyanik hade stort bollinnehav, men ytterst sällan gick framåt i några attacker, utan istället mest åkte upp en bit och sedan vände hem och höll bollen inom laget. Vänersborg gjorde några försök, men mötte ett kompakt försvar, som höll tätt.

Med knappa 10 minuter kvar att spela kommer Neftyanik i ett anfall, där Pavel Ryazantsev passar bollen snett bakåt till Yanis Befus, som enkelt lägger in den till 2-1. I samband med målet tar Vänersborg time out. Med ungefär 3 minuter kvar att spela gör Neftyanik även 3-1, denna gång genom Denis Laphsin.

Vänersborg har efter denna match spelat färdigt, medan Neftyanik nu får börja förbereda sig för en kvartsfinal. I kvartsfinalen får de möta förloraren i matchen mellan Broberg och Uralsky Trubnik, som spelas direkt efter denna match.

Be the first to comment

Leave a Reply