Jenisej gruppsegrare efter kross

Jenisej tog hem gruppsegern i grupp B efter att ha krossat jumbon Stabaek med 9-0 (4-0).

Stabaek stod emot den ryska anstormningen i drygt tio minuter, sedan tog sig Viacheslav Vdovenko runt på vänsterkanten och serverade Viktor Chernyshev som satte 1-0 på tennis. Tio minuter senare hade Jenisej drygat ut till 3-0 och siffrorna kunde ha varit större, Aleksander Nygaard stod för några kvalificerade räddningar. Två minuter innan halvtidsvilan satte Vadim Chernov 4-0, nästan från kortlinjen, och det blev halvtidsresultatet.

Uppoffrande norska försvarare och den inbytte målvakten Sindre Beckman stod emot tio minuter också i den andra halvleken innan Vdovenko satte 5-0 på en retur. Jenisej la därefter i en växel till och efter 46 minuter och 7-0 tog Stabaek time-out för att få stopp på blödningen. Det fungerade bra. Alan Dzhusoev gjorde visserligen 8-0 och i de absoluta slutsekunderna kom 9-0 genom Chernyshev, men Stabaek hade bra chanser för en reducering och stod upp bra på slutet.

Jenisej vann därmed gruppen på fem poäng, före Hammarby på fyra, Villa på tre och Stabaek på noll.