Hammarby första lag klart för semifinal

I en tät och jämn drabbning var det till sist Hammarby som drog det längsta strået och vann välförtjänt med 4-2 mot Edsbyn efter en bra andra halvlek av Hammarby.

Edsbyn var det bättre laget och hade mest boll i den första halvleken men de riktigt klara chanserna var jämnt fördelade mellan de båda lagen.

Hammarbys bästa chanser hade Adam Gilijam med ett friläge där Anders Svensson räddade till hörna medan Robert Rimgård prickade ribban på en hörna. Edsbyns bästa chans hade Oscar Wikblad men även här var målramen i vägen.

I halvlekens slutskede kunde Tuomas Määttä ge Edsbyn ledning på en retur som han enkelt föste in i tillspillogivet mål.

I den andra halvleken var det Hammarby som var det förande laget och på ett par minuter vände Kalle Spjut och Jesper Jansson ett 0-1 underläge till ledning 2-1

Med knappa kvarten kvar ökade Christoffer Fagerström på till 3-1 och matchen men bara minuterna senare närmade sig Edsbyn igen via 3-2 och Hasse Andersson på en matchens många hörnor.

Edsbyn försökte trycka på för en kvittering i slutskedet av matchen men på tilläggstid kom istället 4-2 genom Kalle Spjut på en hörnvariant

För Hammarby väntar nu segraren i matchen mellan Jenisej och Bajkal Energy i en semifinal söndag förmiddag

 

Be the first to comment

Leave a Reply