Edsbyn gruppsegrare efter 3-2 seger över Bajkal Energy

I en taktiskt väl genomförd match säkrade Edsbyn gruppsegern i grupp A genom en 3-2 seger mot Bajkal Energy.

Bajkal började bäst och tog tidigt ledningen genom Igor Wasserman på straff. Stärkta av ledningen fortsatte Bajkal att hålla i taktpinnen och det var ytterst nära ytterligare en straff för ryssarna några minuter senare men domarna valde att vinka avvärjande.

I mitten av halvleken kom Edsbyn in i matchen och tog mer och mer över matchen. Toumas Mätttä kvitterade till 1-1 fint framspelad av Daniel Liw och i slutet av halvleken tog sig Martin Frid fram längs kanten och ur snäv vinkel sprättade han in en 2-1 ledning för Edsbyn.

I den andra halvleken hade Edsbyn mycket god kontroll på bollen och händelserna på planen. Edsbyn var mycket rädda om bollen och höll den inom laget för att vänta på det rätta tillfället att gå till attack.

I mitten av halvleken blev Toumas Määttä mästerligt frispelad och rullade in 3-1.

Med några minuter kvar av matchen lyckades Bajkal reducera till 3-2 men någon riktigt vass kvitteringschans skapade inte Bajkal utan Edsbyn kunde enkelt hålla undan.