Bollnäs vann bottenmatchen

Bollnäs stod som segrare i bottenmötet mot finska Veiterä. Gruppspelets sista match var i stort sett betydelselös, då inget av lagen kunde ta sig till slutspel. Det är en böljande och anfallsinriktad bandy som spelas från båda lagen matchen igenom, utom de första 10 minuterna, då Veiterä såg i princip stillastående ut.

Christian Mickelsson tog ned en lyftning från Ville Aaltonen och sköt med ryggen mot mål, 1-0 till Bollnäs. I den 5:e har Bollnäs en hörna i ribban. I anfallet efter gör Bollnäs 2-0 genom Oskar Olsson. Minuten efter görs 3-0 genom ett skott från strax utanför straffområdeslinjen av Per Hellmyrs. Redan innan 10 minuter spelade kom även 4-0. Trots detta underläge så höll Veiteräs supportrar bra liv, och får nog anses vara cupens bästa klack.

Efter den första anstormningen lyckas dock Veiterä få till ett lite bättre spel och skapar flera riktigt bra målchanser. Patrik Ahonen i Bollnäsmålet får göra flera svettiga räddningar.

10 minuter in i den andra halvleken tilldöms Veiterä en straff, som Valteri Hauska sätter. Bollnäs replikerar direkt genom Christian Mickelsson. Halvleken igenom bar det gott om chanser till båda lag. Samuli Helavouri gör 6-1 innan Veiterä reducerar till 6-2 genom Emil Fedorov. Tre minuter senare ökar Bollnäs på sin ledning ytterligare genom Edvin Nilsson. Med 4 minuter kvar reducerar Veiterä till 7-3 genom Emil Fedorov, på en basebollsving efter ett fint anfall.

Be the first to comment

Leave a Reply