Hammarby till kvartsfinal – nollade Villa

Hammarby besegrade Villa i grupp B med 4-0 (2-0). Hammarby var klart bättre i båda halvlekarna och tog sig i och med segern välförtjänt till kvartsfinal.

Hammarby inledde matchen bäst och 1-0 kom genom Christoffer Fagerström på en högerhörna i den 9:e minuten. Två minuter senare utökade Hammarby sin ledning, Ilja Grachev stod för några fina dragningar i offensivt straffområde och avslutade säkert. Efter det slog Hammarby av på offensiven något och Villa ägde mycket boll, men man hade extremt svårt att komma till målchanser. 2-0 stod sig halvleken ut.

Hammarby inledde också den andra halvan starkt. Kalle Spjuth hade öppet mål efter tre minuter men fick inte träff på bollen. Villa, som behövde oavgjort för att säkra slutspelsplatsen, tog återigen över spelmässigt men hade lika svårt att komma till farligheter. Med tio minuter kvar kom biljetten in i matchen i form av en straff. David Karlsson tog hand om den men Patrik Hedberg stod för en fantastisk parad. I den 58:e minuten fick Hammarbys Adam Giljam istället avgöra från straffpunkten med sitt 3-0-mål efter en hemåtpassning av Villaförsvaret. På tilläggstid fastställde Ilja Grachev slutresultatet till 4-0.

Villas minimala slutspelshopp ställs nu till Stabaek, som måste besegra Jenisej för att Villa ska överleva till morgondagen.