Broberg till slutspel efter derbyseger

C-gruppens Hälsingederby mellan Bollnäs och Broberg slutade med Brobergsseger med 4-2 (1-1) efter att Bollnäs tappat ledningen två gånger. Segern innebär att Broberg går upp på fyra poäng och man är därmed klara för slutspel.

Bollnäs tog taktpinnen från start och efter tolv minuter kom ledningsmålet genom Christian Mickelsson, vackert frispelad av Ville Aaltonen. Bollnäs fortsatte att skapa chanser och var nära 2-0 flera gånger, men just innan halvtid kom istället 1-1. Jonas Nygren tog med sig bollen ut i högervinkel och sprätte den i bortre hörnet, otagbart för Niklas Prytz.

Inledningen av den andra halvleken var ett riktigt ställningskrig, innan Bollnäs återtog ledningen. Det var ett slumpartat mål där Filip Flodstam höll sig framme i straffområdet och satte 2-1. Därefter tog Bollnäs över och bevakade ledningen med ett stort bollinnehav. Det blev kostsamt i den 45:e minuten då man slarvade och Linus Forslund vann bollen högt, dribblade sig fri och satte kvitteringen.

Broberg var hetare efter kvitteringen och i 53:e minuten tog man ledningen. På en hörnkontring vek Vadim Arkhipkin ut i vänstervinkel och satte bollen lågt i bortre. Arkhipkin punkterade sedan matchen med ett oerhört vackert solonummer i den 58:e minuten och skickade Broberg till kvartsfinal.