Karlsson räddade Villa till straffseger

I den andra matchen i grupp B spelade Jenisej och Villa 2-2 (1-2) och Villa drog sedan det längsta strået i straffläggningen efter att bara en straff, Martin Johanssons, gått i mål.

Matchen inleddes i högt tempo med chanser åt båda håll. Johan Esplund tog sig fri i straffområdet och gav Villa ledningen efter bara två minuter, framspelad av Martin Karlsson. Erik Pettersson svarade och kvitterade för Jenisej i den 11:e minuten med en bomb bakom Jon Karlsson. Villa återtog ledningen genom Petter Björling i den 23:e minuten efter en strålande frispelning av Martin Karlsson.

Efter en jämn inledning på den andra halvleken kunde Almaz Mirgazov via ett läckert solonummer sätta kvitteringen i den 37:e minuten. Jenisej tryckte sedan på för ett ledningsmål och med fem minuter fick man straff. Erik Pettersson sköt, men löst och ganska mitt på Karlsson som klarade. Med en vardera på botbänken led matchen mot sitt slut och inget av lagen skapade något av värde förrän i de absoluta slutsekunderna. Jenisej fick ett riktigt bra frislagsläge men skottet blockerades och poängen delades.

Den avslutande straffläggningen blev målsnål. Sergej Lomanov sköt utanför, Erik Pettersson i nävarna på Karlsson och Alan Dzhusoev likaså, och då Martin Johansson gjorde mål tog Villa hem straffläggningen och får således fördelen om lagen skulle sluta på samma poäng.