Villa såg till att det blir en helsvensk final

Villa Lidköping svarade för en mycket bra match när man för andra gången under turneringen besegrade ryska Neftyanik, denna gång med 6-3 (2-0).

En Villa-ledning med 2-0 i paus ändrades snabbt till 2-2 i början av den andra när Neftyanik inom loppet av tre minuter kvitterade till 2-2 på ett distansskott och en straff.

Efter Netyaniks kvittering tog Villa timeout och det blev uppenbart att  laget samlade ihop sig bra efter densamma. Johan Esplund gav Villa ledningen med 3-2 och Axel Ekholm svarade för en liknande prestation en stund senare fram till 4-2.

Nu var det Netyaniks tur att ta time out och de började kliva längre upp i banan och satsa mer på offensiven och en reducering till 4-3 genom Pavel Ryasantsev men närmare kom de inte utan Villa kunde istället avgöra definitivt genom 5-3 på hörna av David Karlsson och sedan i slutsekunderna även 6-3 genom Daniel Andersson.

En oviss final väntar nu mellan Västerås och Villa.