Västerås vann World Cup

Västerås vann 2016 års World Cup efter seger med 4-1 (2-1) i finalen mot Villa Lidköping. Samtidigt fick VSK revansch för semifinalförlusten mot Villa i Svenska Cupen för två veckor sedan då Villa vann med 4-2.

Matchen igenom var VSK det bättre laget men Villa stack hela tiden upp och var vassa i sina attacker. En av turneringens allra bästa spelare Tobias Holmberg gav Västerås ledningen med 1-0 efter ett kantinspel av Jacob Bucht. Villas replik kom omgående på ett liknande anfall där David Karlsson fanns framför Andreas Bergwall och skickade in kvitteringen till 1-1.

I mitten av halvleken återtog Västerås ledningen. Simon Folkesson åkte upp på kanten och hittade Max Mårtensson framför Villamålet och Max kunde vinkla in ledningen.

I den andra halvleken försökte Villa få till en kvittering men VSK-försvaret var tätt och Villa hade fasligt svårt att komma fram.

I mitten av halvleken hade Jonas Nilsson en jättechans att göra 3-1 frispelad av Tobias Holmberg men Villamålvakten Jon Karlsson var med på noterna. I anfallet efteråt blev det ombytta roller när Jonas hittade Tobias och då var 3-1 ett faktum.

Villa tog time out och ändrade om lite för att i en sista kraftansträngning försöka komma i kapp men det ville sig inte.

I absoluta slutsekunderna spikade så Simon Jansson slutresultatet till 4-1.

Be the first to comment

Leave a Reply