Västerås första lag till final

Västerås blev första lag att bli finalklart genom seger med 6-3 (3-2) mot SAIK. Matchen igenom var VSK det bättre laget med ett tätt försvarsspel samtidigt som man tog väl vara på misstag i SAIK-laget.

Christoffer Edlund gav annars SAIK ledningen på straff i mitten av första halvlek och SAIK hade en bra period där med ett ribbskott av Erik Pettersson minuterna senare. Kvitteringen kom genom Simon Jansson som fick stå helt omarkerad framför Joel Othén på ett inspel från kanten. SAIK:s replik var dock blixtsnabb då Linus Forslund i samma minut åter gav SAIK ledningen med ett snärtigt handledsskott från nära håll.

Innan pausvilan hade VSK vänt till ledning 3-2 genom två snabba mål av Tobias Holmberg, ett på hörna och på ett skott utifrån, där båda var frukten av tappade bollar i SAIK-laget.

Tidigt i andra halvleken tändes hoppet för SAIK när Christoffer Edlund på en suverän passning från Ted Haraldsson kvitterade till 3-3 men längre än så kom inte SAIK.

Simon Jansson prickade in 4-3 för VSK och minuterna senare kom även 5-3 och i matchens sista sekunder även 6-3 på en hörna. Västerås kostade även på sig att missa en straff vid ställningen 5-3 eller rättare sagt Joel Othén svarade för en fin räddning.