Västerås första lag klart för semifinal

Efter seger över Hammarby med 4-3 (2-1) är Västerås första lag som är klart för semifinal.

Den första halvleken var stundtals händelsefattig. VSK ägde bollen och försökte hitta på något konstruktivt men mötte hela tiden ett mycket välorganiserat Hammarbyförsvar som trängde ut anfallarna mot sargen.

Det tog nästan 20 minuter innan de första riktigt heta chanserna skapades och då kom allt på en gång. VSK:s Emil Juhlén hade först ett jätteläge att vispa in bollen men Patrik Hedberg gjorde en suverän enhandsräddning. Patrik fick sin revansch minuten senare när i nästan samma läge lyckades sprätta in bollen högt till höger om målvakten.

Stärkta av ledningen fortsatte VSK och bara minuten senare kom 2-0 när Mikael Olsson drog fram på vänsterkanten och avslutade med ett distinkt skott.

Hammarby blev sedan bjudna in i matchen när Andreas Bergwall i VSK-buren missade att ta ner en boll och Adam Giljam enkelt kunde rulla in bollen i tom bur fram till 2-1.

I den andra halvleken fortsatte ställningskriget med VSK som det lag som hade mest boll men där Hammarby försvarade sig med den äran och stack upp i vassa kontringar. Många trodde att matchen var avgjord när Janne Rintala ökade på till 3-1 knappa tio minuter före slutet men efter en timeout flyttade Hammarby fram styrkorna och David Pizzoni Elfving kunde reducera till 3-2 och fortsatt spänning i matchen.

Simon Jansson slog in 4-2 till VSK i slutskedet och matchen verkade avgjord igen men på övertid kom 4-3 på straff och Hammarby fick en sista chans men hann inte skapa något de får sekunderna som återstod.

För Västerås väntar nu semifinal på söndag kl. 10.00 mot segraren mellan SAIK o Broberg.