SAIK till semifinal efter en spännande drabbning mot Broberg

SAIK och Broberg bjöd på en spännande kvartsfinal där SAIK hade ledning 3-1 men Broberg gick ikapp till 3-3 och det var första i absoluta slutsekunderna som Erik Pettersson med sitt tredje mål för matchen kunde slå in avgörande 4-3.

SAIK tog tidigt tag i taktpinnen men Broberg höll emot i defensiven och stängde spelvägarna.  Efter dryga tio minuter fick SAIK utdelning på straff genom Erik Pettersson som klippte in sitt första mål distinkt och fem minuter senare avslutade EP ett fint anfall med att öka på till 2-0.

Broberg hade dock inte gett slaget förlorat och reduceringen kom genom Jonas Engström som på ett direktskott på tennis slog till på en lyftning över SAIK-försvaret.

EP hade sedan två fina lägen att utöka ledningen innan pausvilan. Vid det första läget räddade Brobergsmålvakten Dennis Wasberg till hörna och vid det andra tillfället var stolpen i vägen.

EP fick chansen igen i början av den andra på SAIK:s andra straff men den här gången drog också Wasberg längsta strået, skott gick mitt på målvakten. Christoffer Edlund ökade på till 3-1 när han på tennis bröt ett uppspel och rakade in bollen och SAIK såg ut att gå ifrån till seger.

Broberg ville dock annat och Jesper Öhrlund reducerade till 3-2 och gav Broberg hopp och på en hörnvariant minuterna kom kvittering som hängt i luften och SAIK var verkligen pressat.

Broberg var även nära att ta ledningen i slutsekunderna när bollen snurrade på mållinjen bakom Joel Othén men direkt på rensningen kontrade SAIK och EP kunde avgöra fram till 4-3 stolpe in.