Villaseger i turneringen hittills bästa match

Villa Lidköping tog en fin skalp och besegrade Neftyannik i turneringens hittills bästa match med 5-4 (1-1) i en match som länge såg att gå hur som helst.

Villa tog tidigt ledningen genom Axel Ekholm efter en kalaspassning av Johan Esplund. Kvitteringen ombesörjde Alexander Antipov på hörna i halvlekens mitt.

Villas bäste spelare i den första halvleken var annars målvakten Jon Karlsson som svarade för tre fantastiska räddningen och utan honom hade Neftyannik gått till ledning efter den första halvleken.

I den andra halvleken blev det fart på målfabrikationen. Lagen följdes åt fram till 2-2 innan Villa inom loppet av två minuter ryckte åt sig en tvåmålsledning genom först Martin Johansson på straff och sedan Christoffer Norin som helt fri vid bortre stolpen slog in 4-2. Villa hade sedan chansen att punktera matchen definitivt med ännu en straff men denna gång sköt inte Martin Johansson bättre än att Viktor Kamenev kunde rädda.

Efter en 4-3 reducering ryckte Villa åter till sig en tvåmålsledning fram till 5-3.

Neftyannik satsade allt på ett kort med en slutforcering de sista 7-8 minuterna och fick till 5-4 men närmare än så kom man inte utan Villa redde ut stormen.

Be the first to comment

Leave a Reply