Viktig seger för Vetlanda

Bollnäs-Vetlanda 2-3 (0-2)
Målskyttar Vetlanda: Filip Bringe, Robin Folkesson, Johan Löfstedt
Målskyttar Bollnäs: Oskar Olsson, Pär Törnberg

Vetlanda tog en viktigt seger i kampen om att gå vidare från grupp D när man besegrade Bollnäs med 3-2, efter att varit i ledning med 3-0.

Vetlanda hade mest boll i första halvlek, medan chanserna inledningsvis var relativt jämt fördelade, där Patrik Nilsson och Joakim Andersson hade varsitt läge som de inte utnyttjade. Första målet kom istället när Filip Bringe plockade ner ett lyft från Johan Löfstedt och sprätte in bollen till 1-0 för Vetlanda. Bringe var även inblandad i Vetlandas 2-0, när han i samband med en hörnvariant gav Robin Folksson öppet mål.

I andra halvlek försökte Bollnäs flytta upp spelet, men mötte ett samlat Vetlandaförsvar. Vid de lägen som skapades stod Vetlandas målvakt Philip Svensk i vägen. När sedan Johan Löfstedt med ett solomål gjorde 3-0 såg matchen ut att vara avgjord. Men två snabba mål av Oskar Olsson och Pär Törnberg gjorde att Bollnäs fick kontakt och att matchen blev spännande ända in till slutet.

Vetlanda kunde ändå hålla undan och vinna med 3-2. För Bollnäs gäller nu att besegra Jenisej i kvällens match för att nå kvartsfinal.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply