SAIK klara gruppsegrare efter vinst mot Baikal Energy

Efter en målmässigt jämn första halvlek och 1-1 på resultattavlan fick SAIK fart på målfabrikationen i den andra halvleken och vann till sist en komfortabel seger med 5-1 och säkrade därmed gruppsegern i grupp B.

SAIK fick rena drömstarten med 1-0 redan efter 16 sekunder när Daniel Mossberg frispelad av Alan Dzhusoev sprätte in bollen i nät. Baikals kvittering kom minuterna senare med ett lågt skott i bortre gaveln bakom Joel Othén.

SAIK fortsatte att föra matchen men hade svårt att komma till öppna lägen mot ett starkt Baikalförsvar. Christoffer Edlund var närmast att ge SAIK ledningen med ett stolpskott och ett friläge som dock räddades förtjänstfullt av Baikalmålvakten.

Den andra halvleken blev den första lik med SAIK som det spelförande laget med den skillnaden att nu fick laget också utdelning.

2-1 av Erik Pettersson på hörna och 3-1 av Hannes Edlund fint framspelad av Alan Dzhusoev och där började orken tryta för Baikal. När Dennis Henriksen elegant frispelades av Dzhusoev och prickade in 4-1 var matchen avgjord och Erik Pettersson fick sen avsluta med en 5-1 projektil på straff.

SAIK är därmed klara gruppsegrare men de får vänta till lunchtid på lördag innan det står klart vilka motståndarna blir.