Villa vann vänerderbyt

Villa-Vänersborg 3-2 (1-1)

Målskyttar Villa. David Karlsson, Daniel Andersson, Johan Esplund
Vänersborg: Nikita Ivanov, Jocke Hedqvist

Det var ett av Vänersborgs uppmärksammade nyförvärv, Nikita Ivanov, som inledde målskyttet i Vänerderbyt. Han skar in från vänster och satte bollen i taket bakom en chanslös Jesper Thimfors. Lika chanslös var David Borvall när David Karlsson, tillbaka från ljumskskada smällde bollen i bortre krysset. 1-1 efter en jämn första halvlek där båda lagen ansåg sig vara förtjänta av en straff, men domaren friade vid båda tillfällena.

Inte ens en minut hade gått av andra halvlek, när Villa tog ledningen genom Daniel Anderssons, vars till synes förlupna isare letade sig in i bortre burgaveln. Vänersborg försökte trycka på med åkningar, utan att skapa några vassare målchanser. De farliga chanser stod istället Villa för, genom bland annat Joel Broberg och Petter Björling. Men 3-1 dröjde till 50:e minuten, då Johan Esplund fick bollen efter lite tennisspel och kallt gjorde bort Vänersborgsmålvakten. Med storstjärnan Sergei Lomanov på botbänken såg Vänersborg ut som ett slaget lag. Men Joakim Hedqvist plockade ner ett lyft från Robin Lundqvist och reducerade ledningen, och när Villa dessutom drabbades av en utvisning blev slutminuterna spännande.

Villa kunde ändå hålla undan och vann med 3-2. Viktig seger i kampen om att gå vidare från grupp C.

Be the first to comment

Leave a Reply