Två poäng för Bollnäs i lagets första match

I första matchen ställdes Bollnäs mot finska Akilles och hälsingarna drog längsta strået genom seger med 4-2 (2-0).

Akilles gjorde lagets första träning för säsongen i Göransson Arena på torsdagsmorgonen och med tanke på det bjöd de Bollnäs bra motstånd. Bollnäs var spelmässigt överlägsna och vann bl.a. hörnstatistiken med klara 11-3 men laget var ineffektivt.

Tidigare skadade Patrik Nilsson inledde med att göra 1-0 redan efter ett par minuters spel men sen skulle det dröja 20 minuter innan det var dags för 2-0 och då var det Daniel Berlin som slog med en soloåkning över större delen av planen avslutade med att lägga bollen tillrätta i nätmaskorna.

Blott 11 sekunder in i andra halvleken tände Sami Lakkonen hoppet för Akilles när han reducerade till 2-1 men det blev en kortvarig glädje. Patrik Nilsson gjorde sitt andra mål för dagen bara minuterna senare fram till 3-1.

Akilles kröp närmare i målprotokollet på en hörna där Petteri Lampinen fick en fin träff innan Christian Mickelsson, också det på hörna, fastställde slutresultatet till 4.2

Be the first to comment

Leave a Reply