Seger för Sandviken i första matchen

Sandvikens AIK vann sin första match i årets World Cup mot Hammarby med 5-2 efter 1-1 i paus. En av de segerorganisatörerna var Dennis Henriksen som svarade för suveräna passningar till både 1-0 och 2-1 och som även spelade fram fram Erik Pettersson som dock prickade stolpen men där Christoffer Edlund höll sig framme och slog in 3-2 på returen.

SAIK började klart bäst och just Christoffer Edlund inledde målskyttet efter knappa två minuter med ett skott i bortre gaveln. SAIK fortsatte trumma på och hade flera bud på 2-0 men en bit in i halvleken mattades de och Hammarby kom mer in i matchen och i halvlekens mitt skickade Kasper Milerud in kvitteringen fint framspelad av Adam Gilijam.

SAIK fortsatte skapa en del chanser men Patrik Hedberg i Hammarbymålet stod i vägen och redde ut stormen.

Även i andra inledde SAIK bäst och minuterna in på halvleken var det Erik Petterssons tur att bli frispelad av Dennis Henriksen och där EP rundade Patrik Hedberg och la in 2-1 i tom bur.

Den andra halvleken liknade den första där SAIK:s spel mattades och vips hade Robin Sundin kvitterat efter en soloåkning från det egna straffområdet avslutat med ett skott mellan benen på Joel Othén.

SAIK tog dock tillbaka initiativet sista kvarten. Först gjorde Christoffer Edlund 3-2 på en stolpretur efter skott av EP framspelad av Dennis Henriksen. Detta följdes upp av 4-2 genom EP som lite retfullt lade in bollen mellan benen på Patrik Hedberg och i matchens absoluta slutskede fastställde Daniel Mossberg slutresultatet till 5-2 med en hörnkanon.

 

Be the first to comment

Leave a Reply