Spelprogram och gruppindelning för World Cup är klart

Spelprogrammet till årets upplaga av bandy World Cup i Sandviken är nu klart. Världens sexton bästa bandylag gör upp om VM för klubblag den 13-16 oktober i Göransson Arena. En oerhört stark uppställning bäddar även detta år för bandy i världsklass under fyra dagar i Göransson Arena.

Den 13-16 oktober arrangeras världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag för åttonde året i rad i Sandviken. Till World Cup bjuds de åtta svenska kvartsfinallagen in tillsammans med de fyra bästa lagen från Ryssland, ett från Finland och ett från Norge. I år har dessutom ytterligare ett svenskt och ett finskt lag bjudits in och turneringen spelas i år med deltagande lag från fyra nationer.

Tre nationer i SAIK Bandys grupp
De svenska och ryska finallagen hamnar alla i varsin grupp. Som mästare seedas Västerås på den ena gruppsidan och ryska mästarna Jenisej på den andra. Finalmotståndarna Villa och Baikal-Energy hamnar på motsatta sidor. I SAIK:s grupp hittar vi ryska finalmotståndarna Baikal-Energy, finska mästarna Botnia samt Hammarby.

En fredag späckad av toppbandy
SAIK spelar sin första match på torsdagen direkt efter invigningen mot Hammarby och möter sedan Baikal-Energy på fredagkvällen och Botnia på lördag morgon. Fredagen bjuder på några riktiga höjdarmatcher: Hälsingederbyt mellan Edsbyn och Broberg på dagen och under kvällen möts topplagen Baikal-Energy-SAIK, Bollnäs-Jenisej samt Västerås-Dynamo Moskva. Även lördagen erbjuder några riktigt spännande matcher då Västerås möter Edsbyn och Broberg-Dynamo Moskva innan slutspelet börjar kl 19:00.

Biljetterna till årets turnering kommer att släppas i slutet av augusti, vi återkommer när dessa finns redo. Arbetet med att planera evenemanget utanför isen pågår och vi återkommer så snart det börjar ta form. Vi hoppas även få igång hemsidan för World Cup så snart som möjligt.

Gå till spelprogrammet och gruppindelning >>

Be the first to comment

Leave a Reply