Sexton av världens bästa lag klara för World Cup i bandy 13-16 oktober 2016

För åttonde året i rad arrangeras världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag i Sandviken. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 13-16 oktober 2016. Sexton av världens främsta bandylag har bjudits in till turneringen och samtliga har tackat ja.

Till World Cup bjuds de åtta svenska kvartsfinallagen in tillsammans med de fyra bästa lagen från Ryssland, ett från Finland och ett från Norge. I år har dessutom ytterligare ett svenskt och ett finskt lag bjudits in. Samtliga lag har nu anmält sig och det är med glädje vi kan presentera en komplett turnering med deltagande lag från fyra nationer.

Det känns mycket bra att vi fått in samtliga lag till årets World Cup i Sandviken så här tidigt. Vi har legat på ganska hårt inför årets turnering, detta för att förhindra fjolårets utmaning som slutade med att vi hade två lag mindre än planerat. Nu fortsätter vi jobbet med att göra World Cup 2016 till en kanonturnering, säger Pär Söderlund, klubbchef i SAIK Bandy och fortsätter.

– Det kommer bli riktigt spännande att se förflyttningen av spelare till nästa säsong med ett flertal ryska spelare i svenska lag. Det kommer bli världsbandy den 13-16 oktober i Göransson Arena, Sandviken.

Så snart de sista lagen är på plats kommer spelschemat att tas fram. Arbetet med att planera evenemanget utanför isen har inletts och vi återkommer så snart det börjar ta form.

3 Comments

  1. Om ni nu har rubriker för Skytteliga, Assistliga och Sponsorer och de alla är tomma… ?
    Jag tycker det vore roligt att följa dessa ligor och vad säger sponsorerna???

    Och det hör väl till att man i en gruppspelsturnering presenterar ställningen i resp. grupp, eller ska vi själva sitta hemma och räkna poäng och målskillnad?
    Det har gått en hel dag och INGEN har dragit ut tummen…

Kommentarerna är stängda.